Contact

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact op. 

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectief bewezen behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen. Bij EMDR moet het kind/de jongere terugdenken aan de nare gebeurtenis en hij/zij wordt ondertussen afgeleid (meestal door oogbewegingen). Hierdoor neemt het nare gevoel snel af en vormt het kind/de jongere ook andere (meer functionele) gedachten over de gebeurtenis.

Het is mogelijk om bij PTSS en/of complex trauma twee keer per week naar de praktijk te komen voor een EMDR behandeling.

Bij jonge kinderen vindt EMDR in een aangepaste vorm plaats; ouders schrijven een traumaverhaal en lezen dat voor aan het kind. Ondertussen wordt het kind afgeleid doordat er getapt wordt op zijn/haar lijf. Dit wordt bijv. ingezet bij geboortetrauma’s, ongelukken en ziekenhuiservaringen. EMDR vindt steeds vaker plaats, ook bij deze jonge doelgroep. Onze ervaring is dat het zeer snel veel effect teweeg kan brengen. Het is mogelijk dat ook ouders van jonge kinderen meegenomen worden in de behandeling en EMDR ontvangen, wanneer hun klachten het ouderschap en de interactie met hun jonge kind belemmeren.  Dit wordt per kind en ouder bekeken.

Meer informatie

Filmpjes over EMDR