Psychologenpraktijk De Wenteling

Aanmelden

Bij voorkeur meldt u telefonisch (026-382 74 43) aan. De praktijk is op maandag 9.00-12.00u, woensdag 9.00-11.30u en donderdag 9.00-12.00u telefonisch bereikbaar.
Tevens kunt u per email aanmelden: administratie@psychologenpraktijkdewenteling.nl. U wordt dan teruggebeld door ons.

N.B. wij bieden Generalistische Basis GGZ en Jeugdhulp. Aanmeldingen voor Gespecialiseerde GGZ nemen wij nadrukkelijk niet aan.

Kinderen tot 16 jaar dienen door hun ouders aangemeld te worden. Vanaf 16 jaar mogen jongeren zichzelf aanmelden.

Vestigingen in Velp en Zevenaar

In Velp (Zwanensingel 3) is onze hoofdlocatie. Hier zijn we op alle werkdagen geopend en kunt u gebruik maken van ons gehele behandelaanbod.

Per 1 oktober 2019 hebben wij ook een behandelkamer binnen Centrum Collab in Zevenaar. Op vrijdagmiddag werkt Fay (orthopedagoog) daar. Op deze vestiging bieden we geen EMDR, speltherapie en diagnostiek. Hiervoor bent u wel van harte welkom op onze vestiging in Velp.

Wachttijd kind&jeugd

Nieuwe intakegesprekken kunnen zeker plaatsvinden. We zullen met u overleggen of de afspraak op ons kantoor plaats kan vinden of via beeldbellen. Onze ervaringen met intakegesprekken via beeldbellen zijn positief.

Behandeling en onderzoek: 0-4 weken, afhankelijk van de soort hulpvraag en flexibiliteit in de agenda van de client. I.v.m. de komst van een nieuwe collega hebben we weer snel plek!

Hoe eerder u aanmeldt, hoe eerder u aan de beurt bent!

(geactualiseerd op 12 mei 2020)

Verwijzing

Om in aanmerking te komen voor vergoede behandeling is een verwijsbrief voor de generalistische Basis GGZ of jeugd- en opvoedhulp van belang. U kunt het beste eerst hiervoor met uw huisarts een afspraak maken alvorens u aanmeldt. De huisarts moet nl. bepalen voor welke zorg u in aanmerking komt. Zonder verwijsbrief kunt u uiteraard nog steeds komen voor behandeling, maar zult u de gehele kosten zelf moeten dragen.

Voor kind en jeugd kunt u zowel bij de huisarts als bij de gemeente een verwijzing halen.

Vergoeding

Kind&jeugd: met de gemeentes Rheden, Rozendaal, Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar en sinds kort ook met Lingewaard, Doesburg en Renkum is een contract afgesloten, waardoor u doorgaans in aanmerking komt voor vergoede zorg. Meer informatie hierover

Gescheiden ouders

Leest u a.u.b. deze informatie alvorens u aanmeldt.

Volwassenen

Per 2019 zijn wij gestopt met de zorg aan volwassenen. Wij kunnen u de volgende praktijken aanbevelen: PIT Psychologen (Velp), Praktijk Relou (Arnhem) en Psychologie Praktijk Steigenga (Doesburg en Didam). Voor ex-clienten maken wij nog wel graag een uitzondering. Ook behandelen wij jongeren die 18 jaar geworden zijn graag verder totdat er geen hulpvraag meer is.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of u kunt uw zorgverzekeraar (bij volwassenen) vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

© 2015 - Psychologenpraktijk De Wenteling Velp (Gld) | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 17-04-2016. | Sitemap