Aanmelden

Bij voorkeur meldt u telefonisch (026-382 74 43) aan. Wij zijn hiervoor op maandag, dinsdag en donderdag van 9-12u telefonisch bereikbaar.
Tevens kunt u per email aanmelden: administratie@psychologenpraktijkdewenteling.nl. U wordt dan teruggebeld door ons.
 
Bereikbaarheid tijdens de kerstvakantie: wij zijn van 21 december t/m 6 januari telefonisch niet bereikbaar. In geval van crisis kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts.
 
N.B. wij bieden Generalistische Basis GGZ en Jeugdhulp. Aanmeldingen voor Gespecialiseerde GGZ nemen wij nadrukkelijk niet aan.

Wachttijd kind&jeugd

Vanaf januari hebben wij weer volop ruimte voor nieuwe cliënten voor behandeling en/of onderzoek. Voor EMDR en complexere behandelingen kan de wachttijd wat langer zijn, aangezien onze GZ-psychologen/EMDR-therapeuten een erg volle agenda hebben. Na het intakegesprek kan de behandeling direct starten. Soms is er voor onderzoek een kleine wachtlijst. Hoe sneller u aanmeldt, hoe eerder u aan de beurt bent!

Cliëntenstop volwassenen

I.v.m. de drukte in de praktijk hebben wij een cliëntenstop voor volwassenen. Op die manier loopt de wachttijd voor kinderen en jongeren niet teveel op. Voor ex-clienten maken wij wel graag een uitzondering!

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of u kunt uw zorgverzekeraar (bij volwassenen) vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Verwijzing

Om in aanmerking te komen voor vergoede behandeling is een verwijsbrief voor de generalistische Basis GGZ of jeugd- en opvoedhulp van belang. U kunt het beste eerst hiervoor met uw huisarts een afspraak maken alvorens u aanmeldt. De huisarts moet nl. bepalen voor welke zorg u in aanmerking komt. Zonder verwijsbrief kunt u uiteraard nog steeds komen voor behandeling, maar zult u de gehele kosten zelf moeten dragen.
Voor kind en jeugd kunt u zowel bij de huisarts als bij de gemeente een verwijzing halen.

Vergoeding

Kind&jeugd: met de gemeentes Rheden, Rozendaal, Arnhem, Westervoort, Duiven en Zevenaar is een contract afgesloten, waardoor u doorgaans in aanmerking komt voor vergoede zorg. Meer informatie hierover
 
Volwassenen: met slechts een beperkt aantal zorgverzekeraars is een contract afgesloten, waardoor u doorgaans in aanmerking komt voor (grotendeels) vergoede zorg. Echter ook met een groot deel van de zorgverzekeraars niet. Leest u a.u.b. de informatie hierover eerst alvorens u aanmeldt en eventueel voor onverwachte financiele verrassingen komt te staan. Meer informatie hierover

Gescheiden ouders

Leest u a.u.b. deze informatie alvorens u aanmeldt.