Psychologenpraktijk De Wenteling

Marieke Saelman

Orthopedagoog

Ik heb na het afronden van mijn studie acht jaar ervaring opgedaan in de diagnostiek van zowel leerproblemen als gedragsproblemen of problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling en heb daarnaast ook een jaar gewerkt in de medische psychologie. Sinds november 2018 ben ik werkzaam bij De Wenteling. Voor mij als orthopedagoog is mijn baan nooit alleen maar ‘gewoon een baan’. Ik doe mijn werk altijd met veel liefde en betrokkenheid. Ik voel me hier erg thuis, onder andere vanwege de laagdrempelige en persoonlijke benadering die mogelijk is bij een kleine praktijk.

Ik zie het als mijn missie om kinderen te helpen, want het raakt mij wanneer kinderen vastlopen in hun ontwikkeling. Mijn kracht ligt in het gemakkelijk verbinding kunnen maken met kinderen. Ik vind het belangrijk dat zij zich gezien en gehoord voelen en dat er verder gekeken wordt dan alleen het zichtbare gedrag. Ik heb inmiddels vele kinderen en jongeren met uiteenlopende kunnen helpen, waarbij ik uitga van hun eigen talenten en van doen wat werkt.

Ik vind het in behandelingen belangrijk dat er aandacht is voor meer dan alleen gedachten, gevoel en gedrag, maar ook voor het lichaam en de persoonlijke ontwikkeling. Ik werk veel met cognitieve gedragstherapie of oplossingsgerichte technieken, maar ook veel met technieken vanuit mindfulness en (therapeutische) kinderyoga. Daarnaast heb ik mij ook verdiept in de persoonseigenschap hoogsensitiviteit, omdat ik heb ervaren dat er bij zowel ouders als kinderen en leerkrachten nog veel onbekendheid is over dit onderwerp. Naast de kwaliteiten die hieruit voortkomen, kunnen er ook vaak klachten ontstaan.

In mijn vrije tijd houd ik van yoga, creatief bezig zijn met haken en breien, leuke series kijken, de natuur en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Marieke doet psychologisch onderzoek en behandelingen binnen de praktijk.

email: marieke@psychologenpraktijkdewenteling.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag en woensdagochtend
 
Marieke Saelman
Orthopedagoog
AGB-code: 94105059
SKJ-nr: 120006087
NVO-nr: 22703
© 2015 - Psychologenpraktijk De Wenteling Velp (Gld) | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 02-01-2019. | Sitemap