Psychologenpraktijk De Wenteling

Toesja Klein

Psycholoog

Mijn naam is Toesja Klein. Ik ben samenwonend met mijn partner in Nijmegen en recent verhuisd vanuit Leiden. Zelf heb ik (nog) geen kinderen, maar ik ben wel een trotse tante van elf neefjes en nichtjes. Als topsportster zwemmen en later waterpolo kwam ik al op vrij jonge leeftijd in aanraking met zowel fysieke als mentale uitdagingen. Kracht, snelheid en souplesse waren belangrijk om je als een vis in het water te kunnen bewegen. Daarnaast werd er ook een flink beroep gedaan op onder andere doorzettingsvermogen, discipline, het leveren van prestaties en omgaan met teleurstellingen en tegenslagen. Dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, werd toen al duidelijk.

Gedurende mijn studie Psychologie werd het belang van deze verbinding nog duidelijker. In de jaren dat ik werkzaam ben als psycholoog vind ik het belangrijk, om naast ‘de mind’, aandacht te geven aan gezonde voeding en voldoende beweging. Onder andere deze factoren hebben namelijk een grote impact op de geest; met andere woorden: hoe iemand zich voelt, bepaalde gedachten(patronen) en het gedrag dat iemand vertoont.

Het uitvoeren van diagnostiek is een van mijn passies. Het samen in kaart brengen van klachten, gedachten, emoties, gedragingen en zwakkere en sterke punten om vervolgens alle informatie te bundelen en puzzelstukjes aan elkaar te leggen. Dát geeft mij energie en daar zet ik mij voor in. In mijn ogen is dit van belang voor een passende behandeling of begeleiding. Uiteraard met als einddoel het dagelijks functioneren, zowel op mentaal als lichamelijk gebied, te verbeteren.

Binnen de GGZ heb ik me gespecialiseerd in uitgebreid diagnostisch onderzoek:

  • Cognitief functioneren: intelligentie, aandacht en concentratie, executief functioneren, informatieverwerking, geheugen en probleemoplossend vermogen;
  • Sociaal-emotioneel functioneren: ADHD, angst, depressie en gedragsproblemen;
  • Persoonlijkheid: gedachten, emoties en functioneren in contact met anderen.

Naast psycholoog mag ik mijzelf ook personal trainer, gewichtsconsulent en stress- en burn-outcoach noemen en ben gemotiveerd mijzelf verder te ontwikkelen. Mensen omschrijven mij als enthousiast, empathisch, geduldig en communicatief vaardig. Eén van mijn sterke kanten is aansluiting vinden bij het kind of de jongere om op deze manier in korte tijd een goede relationele band op te kunnen bouwen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, skaten, lezen en sociale activiteiten ondernemen met vrienden en familie.

Toesja houdt zich binnen de praktijk primair bezig met diagnostiek. 

Email: toesja@psychologenpraktijkdewenteling.nl
Werkdagen: woensdag en donderdag
 
Toesja Klein
SKJ-nr: 130000376
© 2015 - Psychologenpraktijk De Wenteling Velp (Gld) | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 27-09-2021. | Sitemap